Toneelgroep Pluusj Jos SalariOp 11 september 2001, zaten een aantal mensen bij elkaar om te beginnen met een groep die later toneelgroep PLUUSJ zou gaan heten. Toneelgroep PLUUSJ is geen toneelvereniging met leden. Wij werken met projecten en per project worden  spelers gezocht/gevraagd die nodig zijn voor die productie. Wel is er in de loop van de tijd een kerngroep van spelers ontstaan.

Toneelgroep PLUUSJ is: opvallende stukkeuze, spelers met veel spelkwaliteiten en een moderne, eigentijdse vormgeving.  Als je kijkt naar de auteurs van de stukken die gespeeld zijn door PLUUSJ, dan zien we namen van formaat voorbijkomen: Adriaan van Dis, Maria Goos, Wannie de Wijn, Edward Albee(2x), Tracey Letts, Dennis Potter, Haye van der Heyden, Max Frisch en Willem Jan Otten.

De keuze van een stuk is kenmerkend voor een voorstelling van PLUUSJ: het moeten stukken zijn “die ergens over gaan”. Stukken met eigentijdse thema’s die te maken hebben met onszelf en met de tijd waarin we leven. Thema’s als vriendschap, familierelaties, leven en dood.

De spelers die gevraagd worden hebben veel spelervaring en grote spelkwaliteiten. Wij werken op een professionele manier en streven naar een kwalitatief goede voorstelling. Wij zijn allemaal amateurs, maar maken met elkaar hoogwaardig amateurtoneel.

Een strakke eigentijdse vormgeving is kenmerkend voor de voorstellingen van PLUUSJ. Soms sober, altijd doeltreffend. Soms bedacht door de regisseur, soms in samenspraak met een vormgever.

Een geweldige technische ondersteuning mag niet onvermeld blijven. Een kleine groep technici, vanaf het begin betrokken bij toneelgroep PLUUSJ, hebben mede ons gemaakt tot wat we nu zijn.

Dit alles onder de bezielende leiding van Jos Salari.